Mae Mai

Foto: KengCH – wikipedia

Mae Mai zijn de eerste vijftien basistechnieken van het Muay Boran (Pahuyuth). Deze technieken zijn bedoeld om de basisprincipes binnen het Muay Boran vechtsysteem te doorgronden en uiteindelijk toe te passen.

Mae Mai is de uitgeklede versie van Krabi Krabong. Als Thaise krijgers in het verleden tijdens oorlogen hun wapens verloren, konden ze op deze technieken terugvallen.

In tegenstelling tot de wedstrijdvorm Muaythai, onderscheidde Mae Mai Muay Thai zich door zijn bloedige vorm. De handen werden bijvoorbeeld ingewikkeld met henneptouw en gedoopt in glas of grint om zoveel mogelijk schade aan te richten.

Ram Muay
Ook werden heilige krijgerdansen uitgevoerd aan het begin van een gevecht , genaamd Ram Muay. Vroeger waren dit soort gevechten op leven en dood. Om de goden gunstig te stemmen, om alvast vergeving te vragen voor het doden van een tegenstander werd de Ram Muay uitgevoerd. Maar ook om de pijn te verlichten en de bewegingen van de tegenstander vertraagd weer te geven. Alsof men in trance was. De Ram Muay werd begeleid op saramamuziek.

(bron: Wikipedia)