Bestuursvergadering MON

Leestijd: ca. < 1 minuut

Zondag 20 september kwamen de bestuursleden van de Muaythai Organisatie Nederland (MON) weer samen tijdens de halfjaarlijkse vergadering.

Deze periodieke vergaderingen zijn erg belangrijk. Niet alleen omdat Muaythai (IFMA) een erkende olympische sport is geworden, maar ook om te inventariseren wat er leeft in het land bij sportscholen en leden en van daaruit uit een korte- en lange termijnplanning te maken. Zo staat bijvoorbeeld volgend jaar juni (2021) de WK Muaythai voor senioren in Abu Dhabi weer op de agenda van IFMA .

Daarnaast werd er een update gegeven over de deelname aan de Virtuele kampioenschappen. Vanuit Nederland zijn zes deelnemers ingeschreven in verschillende categorieën.

Op de agenda onder andere de evenementen, wedstrijden, trainingen en sparringsessies die volgend jaar 2021 georganiseerd gaan worden, mits we met z’n allen goed door de coronacrisis komen. Daarbij worden er volgend jaar naar verwachting ook trainingskampen georganiseerd in het buitenland en en specifieke Muaythai gerelateerde cursussen. Voor een voorlopig overzicht van evenementen kun je op de kalender kijken.

Verder werd ook besproken hoe de vechtsport Muaythai verder gepromoot kan worden in Nederland en wat we kunnen doen en/of organiseren om onze leden enthousiast en up-to-date te houden.