Open Eindhovense Muaythai Cup (cancelled)

Beste sportvrienden,

Met spijt in ons hart zien wij ons als bond genoodzaakt de Eindhoven Muaythai cup 2021 te cancelen.

De simpele redenen hiervoor zijn het teleurstellend aantal inschrijvingen vanuit Nederland alsook vanuit het buitenland. Het is begrijpelijk dat Muaythai teams een afwachtende houding aannemen met betrekking tot de coronamaatregelen die voor zover ieder moment weer kunnen veranderen.

Dear sports friends,

It is with regret in our hearts that we as MON are forced to cancel the Eindhoven Muaythai cup 2021.

The simple reasons for this are the disappointing number of registrations from the Netherlands as well as from abroad. It is understandable that Muaythai teams are adopting a wait-and-see attitude regarding the corona measures, which could change at any moment.

Open Eindhovense Muaythai Cup, 23 en 24 oktober 2021

De Muaythai Organisatie Nederland (MON) is voornemens de Open Eindhovense Muaythai Cup in Eindhoven te organiseren op 23 en 24 Oktober 2021. Dit toernooi is bedoeld voor Muaythai atleten vanaf 10 jaar. Diverse sportscholen en –verenigingen uit het land zullen deelnemen, als ook atleten uit andere landen. Het aantal deelnemers aan het toernooi schatten we tussen de 100 en 200 atleten, en het verwachte aantal bezoekers ligt tussen de 150 en 250.

Dit toernooi is bedoeld om Muaythai als Olympische sport op de kaart te zetten, en met name jongeren geïnteresseerd te krijgen in deze sport. De MON vindt dat Muaythai een positieve maatschappelijke bijdrage levert voor jongeren. Ondanks het individuele karakter van de sport, is er een groot saamhorigheidsgevoel tussen leden van een sportschool, wat een houvast kan zijn voor kwetsbare jongeren die zich uitgesloten voelen en het gevoel hebben nergens bij te horen. Daarnaast is het een intensieve fysieke sport waarbij een gezonde levensstijl centraal staat. Dit is bevorderlijk voor hun lichamelijke conditie, en helpt jongeren tegen overgewicht.

De groep die we willen bereiken voor het toernooi bestaat uit jeugd- en volwassen atleten, vrienden en familie van atleten, en iedereen die interesse heeft in de Muaythai-sport. Naast de reguliere wedstrijden hebben we tijdens het toernooi ook andere items op het programma staan, zoals Muaythai- en Muay Boran demonstraties. Bij deze demo’s ligt de nadruk op het artistieke aspect, en wordt de geschiedenis van Muaythai op een mooie en beeldende manier uitgelegd.
Daarnaast zullen er workshops worden gehouden m.b.t. onderwerpen waar voornamelijk jongeren mee te maken hebben, zoals weerbaarheid, omgaan met agressie, hoe om te gaan pesten, tips tegen overgewicht, etc. Dit doen we in samenwerking met “Sport is Your Gang”, een initiatief dat is opgericht door onze internationale Muaythai federatie (IFMA), en die in diverse landen wordt ondersteund.

  • Voor aanmelden, klik hier
  • Voor meer informatie, kijk in het wedstrijd menu aan de rechterkant
  • Voor meer persoonlijke info, bel met dhr. Duran Ebren: 0641214135

Coronamaatregelen:

Vooralsnog gaan we er vanuit dat een geldig erkend vaccinatiebewijs (corona app QR-code) of geldige negatieve PCR-test voor zowel atleten als bezoekers verwacht wordt.

tickets: https://worldoffighters.nl/…/open-muay-thai…/…