Verduidelijking status IFMA

Leestijd: ca. 2 minuten

President Doctor Sakchye Tapsuwan van de IFMA stuurde vandaag een bericht rond per e-mail waarin hij een en ander probeerde toe te lichten naar aanleiding van het treffen tussen IFMA en het Thaise parlement. Tevens probeert hij te verduidelijken wat de status is van IFMA ten opzichte van het Koninklijke Thaise Parlement.

foto: IFMA

Onder andere in Nederland is op social media een discussie gaande of IFMA nu wel of niet erkend is door het Thaise Koningshuis of het Koninklijk Thais Parlement. Om deze discussie niet verder te laten verzanden in aannames en onfeitelijkheden, proberen we dit toe te lichten.

Mr Fox made a presentation to the parliament and it is certainly clear that IFMA is not
recognised in any shape or form by the Royal Thai Government or National Olympic
Committee. IFMA is recognised by the IOC and GAISF to represent muaythai in the Olympic
movement which was fully acknowledged by the Royal Thai Government and any other
rumours were put to rest.

Vooral de bovenstaande geciteerde passage kan voor verwarring zorgen aangezien er eerst staat dat IFMA niet erkend is door The Royal Thai Government or National Olympic Committee en verderop, in de tweede zin staat dat IFMA wel wordt erkend door het IOC en GAISF om muaythai te vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen en dat deze beweging volledig werd erkend door de Koninklijke Thaise Regering en andere organisaties.

Verduidelijking:
Als internationale federatie valt IFMA niet onder de jurisdictie van de regering van een natie om te erkennen. Erkenning is alleen de taak van internationale instanties, zoals het IOC of GAISF. Het gezag van de Koninklijke Thaise Regering en het NOC van Thailand is om de Nationale Federatie van Muaythai te erkennen. In Thailand heeft de Amateur Muaythai Association of Thailand (AMTAT) als enige erkenning door de Koninklijke Thaise Regering en NOCT, en de AMTAT is lid van IFMA.
Hoe zouden we naar de Olympische Spelen kunnen gaan als onze internationale federatie onder de jurisdictie valt van Thailand? We werken wel zeer nauw samen met onder andere de Koninklijke Thaise regering en met de gouverneur van de Sport Authority of Thailand.

Het bericht in het Engels is hier na te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *