Blijf elkaar steunen!

Leestijd: ca. 2 minuten

Beste vrienden,

In navolging van de mooi woorden van Hans Loeffen van de WFCA op Facebook, doe ook ik een oproep aan alle leden om hun lokale sportinstellingen te blijven steunen.

Afbeelding van truthseeker08 via Pixabay

Inmiddels zijn alle sportinstellingen al meer dan twee weken gesloten vanwege de opgelegde maatregelen door de overheid met betrekking tot het coranavirus. Dat heeft voor onze leden consequenties, maar ook voor sportschoolhouders en leraren.

Eén-op-één training ongewenst
Ook zijn één-op-één trainingen uit den boze. De Vechtsport Autoriteit (VA) waarschuwt dat één-op-één-training, ook buiten, zeer ongewenst zijn en in strijd met de richtlijnen van NOC*NSF. Het is bij contactsporten praktisch ondoenlijk om consequent de aanbevolen 1,5 meter afstand te bewaren.

De VA blijft er bij iedereen op aandringen om de anti-coronamaatregelen te respecteren. Partijen die dit niet doen, of tegen de geest van de crisisbestrijding in maatregelen omzeilen, riskeren door de VA te worden uitgesloten van de sport. Dit kan door middel van intrekking van het convenant of de promotor licentie, door uitsluiting van wedstrijden, of door ontzegging van het Keurmerk Vechtsportautoriteit.

Trainingen via YouTube of life video
Om leden toch enigszins tegemoet te komen, zijn er MON-sportscholen die trainingsvideo’s plaatsen op hun website en/of Facebookpagina. Ik ondersteun dit van harte. Hebben jullie leuke, sportieve ideeën of initiatieven waarbij de gezondheid en veiligheid van iedereen voorop staat, deel ze via social media zodat we er allemaal wat aan hebben en we fit en gezond deze periode mogen doorkomen.

Vanuit het diepst van mijn hart stuur ik en het hele MON-IFMA-team jullie onze goede wensen en hoop voor de voortdurende gezondheid en veiligheid van jullie en je geliefden. In deze moeilijke tijden twijfelen we er niet aan dat we met een gezamenlijke inspanning om de richtlijnen en voorzorgsmaatregelen van de overheid, RIVM, VA en NOC*NSF te volgen, deze crisis solidair zullen overwinnen en elkaar snel weer zullen zien.

Khob Khun Krab!

Duran Ebren

President/Voorzitter Muaythai Organisatie Nederland (MON)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *