Verslag Baltic Muaythai Open (IFMA) in Vilnius,Litouwen 2020

Leestijd: ca. 2 minuten

Het Nederlandse Muaythai Team vertrok op donderdag 30 januari 2020 naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, en verbleef daar gedurende de wedstrijdperiode in hotel Europa City Vilnius.

Vrijdag 31 januari 2020:
Damian Kwint heeft vandaag tijdens de Baltic Muaythai Open in Litouwen verloren op punten van de sterke tegenstander uit Moldavië. Het was zijn 1e internationale IFMA wedstrijd op hoog niveau. Rachel Ebben (categorie 16/17 jaar -60 kg) heeft tijdens de Baltic Cup in Litouwen unaniem haar eerste partij gewonnen tegen een deelneemster uit Belarus. Ze is door naar de volgende ronde.

De partijen van Kymani Minning en Larissa Ubels gingen niet door. Er waren jammer genoeg geen tegenstanders in hun poule.

Zaterdag 1 februari 2020:
Quinty Klein Gotink heeft haar partij gewonnen op punten. Quinty werd verrast door haar tegenstander uit Moldavië in de eerste ronde, waardoor ze deze ronde verloor. Gedurende de tweede en derde ronde paste ze zich aan en was heer en meester over haar tegenstander. Vooral de spinning ellebogen van Quinty kwamen goed door. Ze is door naar de volgende ronde.

Levi Manasse Koelewijn heeft helaas zijn partij verloren op punten. Zijn tegenstander uit Letland was gewoon ietsjes sterker. Rachel Ebben won wederom haar partij in de halve finale van een tegenstander uit Litouwen. Zij gaat door naar de finale en Ruby de Bont heeft unaniem gewonnen van haar Belgische tegenstander en is Open Baltic Kampioen geworden.

Jaynee Kellens wint door opgave van Hongarije en is Open Baltic Kampioene. Mon scheidsrechter (referee) Joyce Pulles was ook uitgenodigd om te jureren en te scheidsrechteren tijdens de Open Baltic kampioenschappen.

Zondag 2 februari 2020:
Manasse Koelewijn heeft brons behaald tijdens de Open Baltic Cup en Damian Kwint pakte brons in de klasse -48 kg 12-13 jaar. Ruby de Bont vocht op de laatste dag in de finale in een andere leeftijdscategorie van 14/15 en wint wederom van Belarus door opgave. Zij wint goud in de categorieën 12/13 en 14/15 jaar. Rachel Ebben verloor in de finale van haar Belgische tegenstander. De eerste ronde won ze, maar de volgende twee rondes waren voor haar Belgische tegenstander. Rachel gaat toch met zilver naar huis.

Quinty Klein Gotink wint unaniem in de finale van de Baltic Muaythai Open in Vilnius, Litouwen en pakt het goud. Ze vocht een mooie, spectaculaire finale tegen een meisje uit Belarus waar ze ook in 2018 tijdens de WK in Thailand van had gewonnen.

Meer informatie

  • Lees hier het persbericht.
  • Kijk hier voor een volledige fotoreportage van het Nederlandse Team bij de Baltic Cup
  • Video eerste dag, klik hier