Work in progress: ‘Muaythai in Vogelvlucht’

Leestijd: ca. 2 minuten

Achter de schermen wordt bij de Muaythai Organisatie Nederland (MON) hard gewerkt aan het samenstellen en uitwerken van de lerarenopleiding, die uiteindelijk goedgekeurd zal moeten worden door NOC*NSF. Daarnaast zijn we ook druk bezig met het schrijven van een boek.

Foto: Freepik

Het Boek
Een syllabus zal onderdeel worden van het boek dat later dit jaar zal verschijnen en leidend zal zijn bij examens en graduering tot en met de 9de Khan. Alle ins-en-outs van de eerste negen Khans (IFMA -WMC-iMAES) worden opgenomen in de syllabus in duidelijke, maar eenvoudige Nederlandse taal, met foto’s. Deze syllabus zal dan ook verplicht worden voor iedere Khru of gym die MON/IFMA graderingen beschikbaar wil stellen voor zijn leerlingen.

Wetenswaardigheden
Daarnaast zal er een hoop interessante informatie in het boek staan over Muaythai en de cultuur en tradities die erbij horen. Ook handige informatie over de MON, IFMA en WMC, de geschiedenis van de Muaythai en bijvoorbeeld gym etiquette. Er wordt in het schrijven dieper ingegaan op de Wai Khru en de Ram Muay.

Verder kan men in het boek informatie vinden over Nai Khanom Tom, de vader van de Muaythai, de ceremoniële historische stad Ayutthaya en zelfs over Sak Yant Tatoeages. Ook wordt een duidelijke toelichting geven op de onderlinge verschillen Tussen Muaythai en kickboksen en tussen Muaythai en Nederland Thaiboksen.

Kortom, dit boek cq. syllabus zal een waardevolle aanwinst zijn voor een ieder Muaythai- en vechtsportliefhebber.

Ons’ boek
De voorlopige naam van het boek is ‘Muaythai in Vogelvlucht’. Iedereen mag ideeën en suggesties mailen naar pr@mon-ifma.org voor wat betreft de inhoud èn de titel van het boek. We vragen je wel om goed na te denken of je suggestie ook daadwerkelijk te maken heeft met Muaythai. Wij geven dan één boek gratis weg aan diegene met de meest waardevolle bijdrage.