Art of Female Muaythai in Eindhoven

Leestijd: ca. < 1 minuten

Zaterdag 15 februari 2020 was Muaythai Academy Duran Gym in Eindhoven het decor voor het vechtsportgala ‘The Art of Female Muaythai’.

Teams uit Nederland, Duitsland en zelfs Frankrijk waren op het vechtsportgala afgekomen. Maar liefst 15 damespartijen stonden op het programma waarbij een paar partijen zeker voor vuurwerk in de ring zouden zorgen.

Kymani Minning (rood) vs. Sara Duric (blauw )(foto: Mike Tomale)

Fight!
Om 10:30 ‘s morgens was de weging en om stipt 13:30 werd de eerste partij gevochten tussen de 10-jarige Basia Fleskens van RV Sports uit Halsteren en de 11-jarige Safia Mehlil uit Frankrijk. De partij werd gewonnen door de jonge Française.

Halverwege de middag werd een demopartij gedraaid door de 12-jarige Xavira Lemmen van Duran Gym in Eindhoven tegen de 13-jarige Gwenn Moers van Lumpini Gym uit Linne/Roermond. Beide demovechters mochten een beker mee naar huis nemen.

Als hekkensluiter werd een partij gedraaid tussen twee volwassen dames. Tamara Gibson van Duran Gym nam het op tegen de Duitse Haala Ahmad van Thai Bombs. De beker ging na een spetterende partij naar Tamara Gibson.

Dank
Al met al een prachtig vechtsportgala dat niet mogelijk zou zijn geweest zonder de deelname van de atleten van sportscholen als Budaya, MFG Sports, Bijun, Fight-Team Oppenheim, GM Gym, Team El Hatri, Team Verhaar, Team Suboxer en Olympus Gym. Ook vergeten we niet de belangeloze inzet van de vele vrijwilligers.

Klik hier voor de fotoreportage