Een bericht van de president van de IFMA

Leestijd: ca. 3 minuten

Beste nationale federaties,

Namens het IFMA Executive Committee stuur ik u alle hartelijke groeten en ik hoop dat al onze belanghebbenden en vrienden in een goede gezondheid en veilige omgeving verkeren.

De afgelopen weken hebben we allemaal met veel uitdagingen te maken gehad. Terwijl het leven in sommige landen langzaam weer normaal wordt, hebben onze vrienden in andere landen nog steeds moeite en onzekerheid.

IFMA heeft zich als organisatie goed aangepast aan de situatie, en allereerst ben ik blij te kunnen melden dat het huidige bestuur ervoor heeft gezorgd dat al onze IFMA-medewerkers geen werkuren of salarisvermindering zullen krijgen als reactie op de huidige situatie. IFMA is heel erg zelfvoorzienend en daarom zou ik van deze gelegenheid gebruik willen maken om onze secretaris-generaal te prijzen voor het onvermoeibaar efficiënt en effectief runnen van de IFMA-aangelegenheden. Het team heeft fulltime aan veel activiteiten deelgenomen en daar moet ik vooral onze directeur en zeker hun hele team op het IFMA-hoofdkantoor bedanken voor het initiatief #MuaythaiConnects, dat veel lof heeft gekregen.

Het IFMA ad-hoc managementcomité van 2020 heeft zojuist zijn vergadering afgerond en het is mij een eer en eer om enkele van de belangrijkste genomen besluiten over te brengen:

Wereldkampioenschappen Jeugd 2020

Het evenement dat oorspronkelijk gepland was voor 18-23 september in Bangkok is geannuleerd in het licht van de huidige pandemie, waarvan wij denken dat deze nog steeds veel teams en hun vermogen om te reizen voor het evenement zal beïnvloeden. Het Wereldkampioenschap Jeugd 2020 zelf is echter niet geannuleerd en zal in plaats daarvan worden aangepast aan de huidige situatie. We zijn verheugd aan te kondigen dat de Wereldkampioenschappen Jeugd 2020 zullen worden gehouden als een online toernooi, dat we zullen lanceren als de IFMA Virtual Championships.

Jongeren die deelnemen aan de virtuele IFMA-kampioenschappen worden gekroond tot wereldkampioen 2020 in de verschillende divisies, waaronder Fitness, Shadow Boxing, Wai Kru, Muay Aerobic (Muay HIIT). Onze directeur heeft samen met de atleet, technische en regels, scheidsrechter en rechter en andere commissies gesproken en gewerkt aan de ontwikkeling van de regels en voorschriften die vóór eind mei zullen worden afgerond, waarna we het evenement zullen lanceren in een online persconferentie.

Onze secretaris-generaal spreekt op persoonlijk niveau met u allen over dit nieuwe wedstrijdformat.

Alle informatie met betrekking tot toernooi-indeling, disciplines, divisies en regels en voorschriften zal eind deze maand door onze directeur aan u worden verzonden.

Update van het IFMA-hoofdkantoor

De pandemie van Covid-19 heeft alle aspecten van het leven op zijn kop gezet en de sport van Muaythai is zeker geen uitzondering geweest.

Veel van de internationale en nationale evenementen zijn geannuleerd, sportscholen gesloten en alle aspecten van het leven en de activiteiten zijn aangetast.

Het IFMA-bestuur heeft ervoor gezorgd dat onze medewerkers in verband met de huidige situatie geen vermindering van de werktijden of het salaris hebben ervaren. IFMA heeft, ondanks de pandemie, overuren gemaakt om de IFMA-familie aan te moedigen – atleten, entourage en functionarissen om samen te komen door het gebruik van digitale platforms en kanalen om een ​​actieve levensstijl, fysieke afstand en sociale betrokkenheid te blijven bevorderen. Dit is een prachtig voorbeeld van goede praktijken in de sport.

IFMA Universal Education Development Program

Op 16 april hebben de Nationale Federaties de introductie over dit plan al ontvangen. Onze directeur stuurt binnenkort details. Ik ben ook blij u te kunnen meedelen dat de AHMC een secretaris-generaal en zeker ook mijzelf heeft aangesteld om de onderwijscommissie te leiden om dit onderwijsprogramma af te ronden. We willen Dato Shah graag danken voor al zijn werk en bijdragen tot nu toe.

Event Updates

Zoals hierboven vermeld, zullen de Wereldkampioenschappen Jeugd plaatsvinden, zij het in een aangepast “Virtueel” formaat.

Wat betreft de wereldkampioenschappen voor senioren die dit jaar in Abu Dhabi zullen plaatsvinden, zal op 30 juni een definitief besluit ,om al dan niet uit te stellen, worden genomen, aangezien we de situatie blijven volgen en de gezondheid en het welzijn van de IFMA-familie altijd als onze belangrijkste prioriteit.

U bent al geïnformeerd over het uitstel van de Wereldspelen 2021. Andere multisportspellen zullen soortgelijke beslissingen nemen en we zullen u informeren wanneer deze beslissingen worden genomen. Twee van de 2021 grote evenementen die nog bevestigd zijn, zijn echter de Arafura Games in Darwin, Australië van 15-18 mei 2021 en Asian Indoor & Martial Arts Games in Bangkok-Chonburi, Thailand van 24 april – 5 mei 2021.

De data en locatie van de IFMA Senior & Junior Wereldkampioenschappen voor 2021 worden te zijner tijd bekendgemaakt.

Kwalificatiesysteem voor TWG2022

Aangezien TWG’s met één jaar zijn uitgesteld, zijn de kwalificatie-evenementen ook met één jaar verschoven. Atleten die zich direct kwalificeerden tijdens de laatste Arafura Games, behouden hun plek, maar zullen hun plek opnieuw moeten bevestigen door actief te blijven in hun deelname aan alle IFMA-kampioenschappen in de aanloop naar 2022.

IFMA AVA 2020

Tijd en plaats van de IFMA-AVA worden geïnformeerd nadat we een beslissing hebben genomen over de wereldkampioenschappen voor senioren.

Nogmaals wil ik de IFMA ExCo en onze AHMC bedanken, evenals het team van het International Office. Ik hoop dat we elkaar snel weer kunnen ontmoeten, en aangezien de “wai” tot ver buiten Thailand en onze muaythai-cultuur is aangepast in dit tijdperk van sociale distantiëring, “wai” ik u en groet ik u hartelijk.

Hoogachtend,

Dr. Sakchye Tapsuwan