Open Muaythai Eindhoven Cup 2021

Open Eindhovense Muaythai Cup, 23 en 24 oktober 2021

Leestijd: ca. 2 minuten
Open Muaythai Eindhoven Cup 2021

De Muaythai Organisatie Nederland (MON) is voornemens de Open Eindhovense Muaythai Cup in Eindhoven te organiseren op 23 en 24 Oktober 2021. Dit toernooi is bedoeld voor Muaythai atleten vanaf 10 jaar. Diverse sportscholen en –verenigingen uit het land zullen deelnemen, als ook atleten uit andere landen. Het aantal deelnemers aan het toernooi schatten we tussen de 100 en 200 atleten, en het verwachte aantal bezoekers ligt tussen de 150 en 250.

Dit toernooi is bedoeld om Muaythai als Olympische sport op de kaart te zetten, en met name jongeren geïnteresseerd te krijgen in deze sport. De MON vindt dat Muaythai een positieve maatschappelijke bijdrage levert voor jongeren. Ondanks het individuele karakter van de sport, is er een groot saamhorigheidsgevoel tussen leden van een sportschool, wat een houvast kan zijn voor kwetsbare jongeren die zich uitgesloten voelen en het
gevoel hebben nergens bij te horen. Daarnaast is het een intensieve fysieke sport
waarbij een gezonde levensstijl centraal staat. Dit is bevorderlijk voor hun
lichamelijke conditie, en helpt jongeren tegen overgewicht.

De groep die we willen bereiken voor het toernooi bestaat uit jeugd- en volwassen atleten, vrienden en familie van atleten, en iedereen die interesse heeft in de Muaythai-sport. Naast de reguliere wedstrijden hebben we tijdens het toernooi ook andere items op het programma
staan, zoals Muaythai- en Muay Boran demonstraties. Bij deze demo’s ligt de nadruk op het artistieke aspect, en wordt de geschiedenis van Muaythai op een mooie en beeldende manier uitgelegd.
Daarnaast zullen er workshops worden gehouden m.b.t. onderwerpen waar voornamelijk jongeren mee te maken hebben, zoals weerbaarheid, omgaan met agressie, hoe om te gaan pesten, tips tegen overgewicht, etc. Dit doen we in samenwerking met “Sport is Your Gang”, een initiatief dat is opgericht door onze internationale Muaythai federatie (IFMA), en die in diverse landen wordt ondersteund.

Voor aanmelden, mail naar: matchmaker@mon-ifma.org
voor meer info: 0641214135