Open Eindhovense Muaythai Cup, 30 en 31 oktober 2021

Leestijd: ca. 2 minuten

De Muaythai Organisatie Nederland (MON) is voornemens de Open Eindhovense Muaythai Cup in Eindhoven te organiseren op 30 en 31 oktober 2021. Dit toernooi is bedoeld voor Muaythai atleten vanaf 10 jaar. Diverse sportscholen en –verenigingen uit het land zullen deelnemen, als ook atleten uit andere landen. Het aantal deelnemers aan het toernooi schatten we tussen de 100 en 200 atleten, en het verwachte aantal bezoekers ligt tussen de 150 en 250. Het is de eerste keer dat MON/IFMA een internationaal toernooi organiseert in Nederland waar ongeveer 20 landen voor worden uitgenodigd van jeugd tot A-klasse vechters.

In eerste instantie zou de Open Eindhovense Muaythai Cup worden georganiseerd op 5, 6 en 7 juni 2020, maar door de bekendmaking van de definitieve datum van de WK Muaythai Senioren in Dubai, is deze datum verplaatst naar een later tijdstip.

Dit toernooi is bedoeld om Muaythai als Olympische sport op de kaart te zetten, en met name jongeren geïnteresseerd te krijgen voor deze sport. De MON vindt dat Muaythai een positieve maatschappelijke bijdrage levert voor jongeren. Ondanks het individuele karakter van de sport, is er een groot saamhorigheidsgevoel tussen leden van een sportschool, wat een houvast kan zijn voor kwetsbare jongeren die zich uitgesloten voelen en het gevoel hebben nergens bij te horen. Daarnaast is het een intensieve fysieke sport waarbij een gezonde levensstijl centraal staat. Dit is bevorderlijk voor hun lichamelijke conditie, en helpt jongeren tegen overgewicht.

De groep die we willen bereiken voor het toernooi bestaat uit jeugd- en volwassen atleten, vrienden en familie van atleten, en iedereen die interesse heeft in de Muaythai-sport. Naast de reguliere wedstrijden hebben we tijdens het toernooi ook andere items op het programma staan, zoals Muaythai- en Muay Boran demonstraties. Bij deze demo’s ligt de nadruk op het artistieke aspect, en wordt de geschiedenis van Muaythai op een mooie en beeldende manier uitgelegd.
Daarnaast zullen er workshops worden gehouden m.b.t. onderwerpen waar voornamelijk jongeren mee te maken hebben, zoals weerbaarheid, omgaan met agressie, hoe om te gaan pesten, tips tegen overgewicht, etc. Dit doen we in samenwerking met “Sport is Your Gang”, een initiatief dat is opgericht door onze internationale Muaythai federatie (IFMA), en die in diverse landen wordt ondersteund.

Voor het bereiken van onze doelgroep is het de bedoeling om diverse kanalen te benutten. Een belangrijke daarvan is sociale media, zoals Facebook en Instagram, waarop we pagina’s willen aanmaken die toegewijd zijn aan de promotie van het toernooi. Sociale media zijn laagdrempelig, hebben een groot bereik en brengen geen kosten met zich mee. Bovendien kunnen we geïnteresseerden, deelnemers en andere betrokkenen regelmatig op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen rondom het evenement. Om deze redenen zullen we ons dus vooral op de sociale media richten.

Naast sociale media zijn er uiteraard ook andere kanalen waarmee we aandacht willen vragen voor het sportevenement. Hierbij kan worden gedacht aan het benaderen van journalisten, versturen van persberichten aan redacties van lokale en landelijke dagbladen.

Meer informatie is hier te lezen.